​​​​​​​ILMOITTAUTUMINEN LUKIOON

ILMOITTAUTUMINEN LUKIOON 

Kun lukioiden opiskelijavalinnan tulokset valmistuvat 17.6. ja tieto on lähetetty opintopolussa jokaiselle hakijalle, niin vahvista opintopaikkasi Opintopolku-palvelussa.

Kuopion peruskouluissa opiskelleiden opiskelijoiden ja huoltajien vanhat Wilma-tunnukset aktivoituvat viimeistään seuraavana arkipäivänä siitä, kun opiskelija on ottanut paikan vastaan Opintopolussa. Muilta paikkakunnilta hakeneille tunnukset toimitetaan suojatussa sähköpostiviestissä. 

Tarkkoja ohjeita lukioittain löydät myös lukioiden kotisivuilta:

 

Kuopion lukioihin ilmoittaudutaan lisäksi sähköisesti Kuopion lukioiden Wilmassa täytettävällä lomakkeella ”Lukiopaikan vastaanottaminen ja opiskelijan tiedot”. Lomakkeen avulla tarkennamme sinun perustietojasi ja valintojasi lukiossa.  

 

 

Täytäthän ilmoittautumislomakkeen tiedot huolellisesti ja yhteistyössä huoltajasi kanssa! Muista kuin Kuopion peruskouluista tulevien opiskelijoiden huoltajat saavat omat tunnuksensa Wilmaan ilmoittautumislomakkeessa annettuihin sähköpostiosoitteisiin myöhemmin kesällä. 

 

Opiskelupaikan varmistamiseksi lukioon valittujen on ilmoittauduttava mahdollisimman pian,
viimeistään 1.7.2021.

 

Vaikka olisit ottanut paikan vastaan Opintopolussa, sinun pitää ilmoittautua myös lukioon sähköisesti Wilmassa tai käymällä lukiolla! Seuraa lukioiden verkkosivuja, miten kukin lukio haluaa sinun toimivan.

 

LUKUJÄRJESTYS 

Ensimmäisen vuoden opiskelijoille osassa lukioista tehdään valmiiksi 1. jakson ja osittain myös loppulukuvuoden valinnat. Jako ohjausryhmiin ja oma lukujärjestys näkyvät uusilla opiskelijoilla koulun alkaessa Wilmassa kohdassa ”Työjärjestys”. Varmista sisäänoton ohjeet oman lukiosi verkkosivulta. 

 

OPISKELUJEN ALOITUS 

Heti opintojen alussa kaikki lukioiden uudet ykköset osallistuvat OPOTVT-opetukseen (kurssikoodi OPO5). Kyseessä on koko lukuvuoden kestävä kokonaisuus digiohjausta. Ohjauksessa käydään läpi lukiossa käytettävien ohjelmistojen lataus, USB-abittitikun päivitys ja käyttö sekä opiskeluun liittyvät sähköiset ympäristöt. 

 

OPPIMATERIAALIT 

Ensimmäisen jakson kirjat, laskinohjelmiston ja muut oppimateriaalit saat kurssien alettua ja opettajilta saat tarkemmat ohjeet. 

 

RUOKAILU JA ERITYISRUOKAVALIOT 

Kouluruokailusta vastaa lukiolla Servica.  Jos noudatat erityisruokavaliota, tutustu Servican ohjeisiin jo etukäteen ja palauta täyttämäsi erityisruokavaliolomake suoraan keittiölle heti koulun alkaessa. Lomakkeita löytyy jokaisen lukion ruokalasta myös. 

 

LUKIOLAISEN TIETOKONE 

Jokaisella lukiolaisella tulee kannettava tietokone, jota käytetään oppitunneilla, kurssikokeissa sekä ylioppilaskirjoituksissa. Saat lukiolaiskannettavan omalta lukioltasi, jonka käyttöönotosta saat ohjeet elokuussa, kun saavut koululle. 

 

LUKUVUODEN ALOITUS 

Uudet opiskelijat aloittavat lukiotaipaleensa to 12.8.2021 klo 9.00 tai 10.00

Kuopion lukioiden mediatiedote yhteisvalinnan toteutumisesta ja keskiarvorajoista julkaistaan lukiokoulutuksen verkkosivuille yhteisvalinnan tietojen julkistamisen jälkeen.

 

Tervetuloa Kuopion lukioihin!